Про бізнес – студентам К-ПНУ

7 лютого в Кам’янці-Подільському міському центрі зайнятості пройшов тренінг “Розпочни свій бізнес”.

Захід проводився заступником начальника відділу активної підтримки безробітних Волковою Л. для студентів природничого факультету Кам’янець-Подільського національного університету ім. І. Огієнка.

Метою проведення таких тренінгів є ознайомлення його учасників із законодавчими аспектами підприємництва та організаційно-правовими формами підприємницької діяльності; особливостями складання бізнес-планів: його метою, змістом, структурою; надання консультаційної допомоги у виборі бізнес-ідеї.

Студенти на цьому заході навчилися виявляти основні перешкоди у вирішенні проблем власної зайнятості та визначили шляхи їх подолання. Молодь з великою цікавістю, інтересом активно вдосконалювали свої знання в ділових іграх: «Введення в основи бізнесу», «Попит та пропозиція». Вони вже спробували згенерувати свою бізнес-ідею, яка в майбутньому може перейти в успішний бізнес-проєкт.

Загалом учасники тренінгу змогли отримати відповіді на запитання, пов’язані з підприємницькою діяльністю, можливою реалізацією себе на сучасному ринку праці. Студентська молодь була досить активною під час проведення тренігу та отримала чимало практичних порад та рекомендацій щодо того, як стати успішними підприємцями.

Леся Волкова, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних